ZF 24

Au început afacerea la doar 21 de ani şi au ajuns la 12 mil. euro din suplimente alimentare

Andrei si Lucia Costea

Andrei si Lucia Costea

Autor: Ioana David

03.11.2014, 00:06 2257
Secom, importator de suplimente alimentare, controlat de antreprenori români, a deschis anul acesta patru noi magazine sub brandul propriu în urma unei decizii luate în 2013 de a ataca retailul de profil. Soţii Costea, de 31 de ani, care dezvoltă această afacere, şi-au propus ca pe termen lung, de zece ani, reţeaua proprie să ajungă la 50 de magazine în oraşele mari din ţară.
 
„Am început în 2013 cu două magazine, anul acesta am mai deschis patru magazine. În prezent avem patru în Bucureşti, unu în Iaşi şi unu în Ploieşti. Anul acesta am luat zece oameni noi în echipa de reprezentanţi medicali, pentru că dorim să ajungem şi în cât mai multe puncte de lucru, farmacii. Am dezvoltat zona de distribuţie şi lucrăm cu toţi distribuitorii mari de medicamente“, a spus Lucia Costea, care îm­preună cu soţul său Andrei dezvoltă încă de la vârsta de 21 de ani afacerea Secom. Compania a investit 160.000 de euro în cele patru magazine deschise anul acesta.
 
Anul acesta, compania aşteaptă o cifră de afaceri de 12 mil. euro, comparativ cu nivelul de peste 9 mil. euro de anul trecut, iar în ultimii ani a avut o evoluţie puternic ascendentă, de la 1 mil. euro în 2008. „Anul trecut am considerat că este nevoie să ne extindem cu o nouă arie de business, retail, iar de anul anul acesta am introdus o nouă categorie în portofoliu - fitodermatocosmeticele - cosmetice naturale cu extracte din plante“, a adăugat Lucia Costea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO