ZF 24

Avocaţii Orange au obţinut în instanţă anularea amenzii de 35 mil. euro aplicată de Concurenţă

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Adrian Seceleanu, Cristi Moga

11.06.2013, 21:15 371

Avocaţii Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, au obţinut în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, anularea deciziei prin care Consiliul Concurenţei (CC) i-a aplicat companiei de telefonie mobilă o amendă de 34 mil. euro pentru abuz de poziţie dominantă, potrivit datelor de pe portalul instanţelor de judecată. În acest dosar operatorul de telecom a fost asistat de echipe de avocaţi din cadrul firmelor D&B David şi Baias şi Stoica & Asociaţii, precum şi de avocaţi din departamentul juridic intern.

Echipa de avocaţi de la Stoica & Asociaţii a fost condusă de Valeriu Stoica (desen), avocatul coordonator al firmei şi fost ministru de justiţie, în timp ce Sorin David, managing partner, a coordonat avocaţii firmei D&B David şi Baias. Anularea amenzii de 35 mil. euro aplicată de Consiliul Concurenţei companiei Orange este doar „o bătălie câştigată” dintr-un „război” care va continua, însă pe de altă parte este prima decizie de acest tip într-un caz de o asemenea importanţă, a declarat pentru ZF Valeriu Stoica (foto).

„Este foarte important să remarc faptul că este pentru prima dată când se obţine un asemenea rezultat într-un caz de o asemenea importanţă”, a spus Stoica. „Sigur că acesta nu este punctul final. Am câştigat prima bătălie din acest război, dar am convingerea că soluţia va fi atacată de Consiliul Concurenţei”, a adăugat el. Decizia pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin decizia nr. 2 pe 2011 CC a amendat Orange cu peste 35 mil. euro, respectiv 3,6% din cifra de afaceri, pentru abuz de poziţie dominantă. În acelaşi dosar a fost amendată şi Vodafone, cu 28,5 mil. euro.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO