ZF 24

Bancherul texan care si-a dublat averea in plina criza: Ne aflam din nou intr-un "bubble" al creditarii

07.03.2010, 15:16 20

Bancherul miliardar Andrew Beal a continuat seria de povestiintrigante legate de criza financiara dublandu-si profitul banciisale anul trecut, apoi a stopat extinderea, anticipand o noua "bulaa creditarii", scrie revista Forbes.

Discretul bancher texan aproape ca si-a inchis banca pe care odetinea, Beal Bank, in anii anteriori crizei financiare pentru ca aanticipat ca pietele de creditare vor sari in aer. Dupa ce pieteles-au prabusit a cumparat masiv si si-a majorat activele bancii la9,2 miliarde de dolari la sfarsitul lui 2009, tripul fata de toamnaanului 2009.

Acum Beal a stopat din nou majoritatea activitatilor deextindere. "Suntem din nou intr-o bula a creditarii", spune el."Cumparam ca nebunii acum un an, dar acum toate oportunitatile audisparut si nu mai cumparam", precizeaza el.

Andrew Beal, manager al fondului de investitii Henderson, esteunul din cei 28 de miliardari americani care au reusit sa-sicreasca averea in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO