ZF 24

BCR a vândut 25 de kilograme de aur în decembrie

BCR a vândut 25 de kilograme de aur în decembrie

Autor: Ciprian Botea

22.01.2014, 19:52 472

BCR, care comercializează de la sfârşitul anului trecut aur direct în sucursale, a vândut în luna decembrie 25 de de kilograme de metal preţios. Cele 25 de kilograme includ atât aurul comercializat pe bază de precomandă, cât şi cel vândut la ghişeu. Un număr de 100 de clienţi au cumpărat aur direct de la ghişeu, cantitatea totală fiind de 5 kilograme. Anterior lansării serviciului de vânzare la ghişeu, aurul putea fi achiziţionat doar pe baza unei precomenzi.

Aurul vândut de BCR este furnizat de monetăria statului austriac şi are 24 de carate. Cel mai mic lingou are 2 grame, iar cea mai mică monedă comercializată are aproximativ 3 grame. O asemenea monedă costă 546 de lei. Serviciul de vânzare la ghişeu este disponibil într-o primă fază într-o reţea de 15 unităţi. Banca estima în decembrie vânzări de circa 400 kilograme de aur în primul an de vânzări directe la ghişeu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO