ZF 24

BCR caută să împuşte doi iepuri dintr-un foc: să vândă credite şi să atragă conturi de salariu

Foto Victor Ciupuliga

Foto Victor Ciupuliga

Autor: Razvan Voican

14.03.2014, 00:04 1013

BCR, cel mai mare finanţator al economiei, lansează o nouă ofertă de credite de consum fără garanţii prin care condiţionează un nivel mai redus al dobânzilor de încasarea salariului sau a pensiei într-un cont deschis în bancă.

Astfel, clienţii care decid să-şi încaseze salariul la BCR pot obţine credit pe cinci ani cu o dobândă nominală fixă care porneşte de la 8,5% pe an, în timp ce pentru clienţii standard dobânda nominală poate ajunge până la 20% pe an.

De asemenea, solicitanţii de credit care au cont de salariu la BCR nu plătesc comision de analiză a dosarului, în timp ce clienţii care vor doar finanţare trebuie să achite 250 de lei. Toată lumea plăteşte însă 10 lei pe lună cu titlu de comision de administrare care se adaugă comisionului de administrare a contului curent.

Condiţionarea unor oferte mai bune de dobândă de deschiderea unui cont de salariu a devenit o practică la nivelul pieţei bancare pe parcursul crizei, bancherii simţindu-se mai confortabil să dea finanţare având direct sub ochi încasările clienţilor. Băncile vor practic să „captureze“ clienţii, încercând să îi încarce cu un număr cât mai mare de produse - de la contul de salariu cu cardul de rigoare până la credite de consum sau ipotecare, carduri de credit şi servicii de internet banking. Bancherii nu-şi mai doresc simpli clienţi pentru creditare sau simpli clienţi cu economii, ci caută să ajungă la relaţii cât mai complexe cu clientela şi cu atât mai rentabile având în vedere cumulul de comisioane care rezultă dintr-un grad de încărcare cât mai mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO