ZF 24

BERD ar putea concentra catre sectorul privat proiectele pentru Romania

20.05.2007, 16:59 12

Proiectele din Romania ale BERD ar putea sa se concentreze pe sectorul privat, inclusiv prin participari cu capital pentru sustinerea unor afaceri, a declarat, astazi, la Kazan - Rusia, viceguvernatorul BNR Cristian Popa, prezent la reuniunea anuala a institutiei financiare.
"Avem o lunga colaborare cu BERD. Dupa momentul istoric al aderarii la Uniunea Europeana, asteptam o implicare a bancii concentrata pe mediul privat, prin diversificarea produselor de finantare. Ar fi benefica mai degraba o implicare prin participari de capital in diferite societati", a afirmat Popa, in mesajul din partea Romaniei prezentat la sesiunea guvernatorilor BERD.
Oficialul bancii centrale a punctat ca astfel de participatii la capitalul firmelor romanesti ar putea fi benefice pentru institutia europeana, amintitnd ca o treime din profitul BERD de anul trecut a fost asigurat de vanzarea participatiei la BCR.
El a adaugat ca una dintre preocuparile Romaniei, unde se simte nevoia de finantare si sprijin din partea organizatiilor internationale, o reprezinta eficienta energetica. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO