ZF 24

Bilanţ de final de an al pieţei construcţiilor:cele mai importante proiecte finalizate în 2013

Bilanţ de final de an al pieţei construcţiilor:cele...

Autor: Cristi Moga, Andreea Neferu

11.12.2013, 00:08 408
Dincolo de senzaţia unui gust amar împărtăşită de mai mulţi jucători din sectorul construc­ţiilor, anul 2013 va lăsa în urmă o serie de proiecte importante pentru piaţa locală, iar Business Construct şi-a propus să puncteze realizările acestui an în ultimul număr al revistei din 2013.
 
Răsfoind arhiva, pentru 2013 ar fi de menţionat podul Calafat - Vidin, un proiect ce îmbunătăţeşte legăturile rutiere şi feroviare dintre România şi Bulgaria, precum şi finalizarea a ceva mai mult de 100 de kilometri noi de autostradă (care în cea mai mare parte nu au fost daţi încă în folosinţă, fiind promişi pentru luna decembrie).
 
Totodată, 2013 este anul intrării în piaţa de bricolaj a britanicilor de la Kingfisher, în timp ce Henkel, Ade­Plast sau Saint-Gobain au pus în funcţiune noi linii de producţie a materialelor de construcţii.
 
În materie de imobiliare, cele mai mari investiţii finalizate sunt de-o parte şi de alta a pasajului Pipera din nordul Capitalei, şi anume mallul Pro­menada al austriecilor de la Raiffeisen Evo­lution, respectiv pro­iec­tul de bi­rouri Floreasca Park dezvoltat de Portland Trust. Investiţia în cele două proiecte s-a ridicat la circa 200 mil. euro. Pe de altă parte, şi deschi­derea magazinului H&M de pe Lips­cani poate fi con­si­derată un eveniment important, în condiţiile în care zona avea nevoie de „ştampila“ unui gigant internaţional pentru accele­ra­rea pro­cesului de revi­talizare a comerţului şi a clădirilor din centrul Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO