ZF 24

Blidar aşteaptă afaceri de patru - cinci ori mai mari. „Toată producţia de vagoane merge la export“

Blidar aşteaptă afaceri de patru - cinci ori mai mari....

Autor: Mirabela Tiron

17.09.2013, 00:06 459
Omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi ro­mâni, care deţine fabrica Astra Va­goa­ne Călători din Arad, spune că 2013 va fi un an mult mai bun pentru bu­sinessul pe care îl con­duce decât 2012, un an în care „com­pania a gâfâit“, după cum spunea antreprenorul în decembrie.
 
„Aştept o cifră de afaceri şi un profit de 4-5 ori mai mari faţă de 2012. Toată producţia noastră merge în acest an la export“, a declarat pentru ZF Valer Blidar. Cifra de afaceri a fabricii ar putea ajunge astfel la 48 - 60 de milioane de euro în acest an, nivel comparabil cu cel din anii 2008-2009, iar profitul la 6,8 - 8,5 milioane de euro.
 
Blidar nu a dorit să facă public numele clienţilor către care va livra va­goa­ne în acest an şi nici numărul de vagoane.
 
Anul trecut Blidar a câştigat un contract de 100 de milioane de euro în urma unei lici­ta­ţii organizate în Brazilia de una dintre cele mai mari companii din lume, Vale. Compania lui Blidar va livra aproape 100 de vagoane de călători către această firmă. Mai mult, pe piaţa europeană, Blidar câştigase în 2010 două licitaţii pentru a livra 50 de vagoane de călători unui operator feroviar din Cehia, dar şi alte câteva zeci de vagoane unui operator feroviar din Italia. Compania avea contracte şi cu căile ferate din Egipt, Franţa, Iran şi alte ţări pentru livrarea de componente de vagoane, potrivit ultimelor date disponibile. Compania Astra Va­goane Călători era şi principalul furnizor de vagoane de călători pentru compania feroviară de stat CFR Călători, însă compania de stat nu a mai alocat bani pentru flota de vagoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO