ZF 24

BRD Sogelease a numit un nou director comercial din interiorul grupului

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Anelis Baciu

16.10.2013, 21:09 702

Cosmin Baiu, care lucrează de opt ani pentru grupul BRD, a preluat conducerea departamentului comercial al BRD Sogelease, compania de leasing financiar a grupului, el având ca principal obiectiv recâştigarea cotei de piaţă a companiei.

„Principalele obiective asumate sunt creşterea cotei de piaţă a companiei şi dezvoltarea activităţii. Pentru realizarea acestor obiective am în vedere optimizarea fluxurilor operaţionale“, a afirmat Baiu. BRD Sogelease avea la jumătatea acestui an o cotă de piaţă de 5,3%, faţă de 9% în iunie 2012.

WikiZF: Profilul companiei BRD

Baiu, care are o experinţă de peste 12 ani în piaţa locală a serviciilor financiare şi banking, s-a ocupat în ultimii opt ani de gestionarea mai multor activităţi în cadrul grupului BRD, precum leasing financiar, coordonarea creditelor la nivel regional, coordonarea activităţii comerciale pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi clienţi mari ai BRD.

BRD Sogelease a acordat finanţări noi în valoare de 20 mil. euro în perioada ianuarie-iunie a acestui an, la jumătate faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Compania se poziţiona pe locul patru în topul companiilor afiliate băncilor, cu două poziţii mai jos decât anul trecut şi pe locul 6 în clasamentul general care include şi companiile de leasing neafiliate băncilor. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO