ZF 24

Breeze Mobile: Probabil 2-2,5 milioane de mobile se vând pe canale neoficiale

Breeze Mobile: Probabil 2-2,5 milioane de mobile se vând...

Autor: Adrian Seceleanu

13.02.2014, 00:05 172
Datele privind vânzările de telefoane mobile pe canale oficiale, care indică o piaţă de patru milioane de unităţi în 2013, nu corespund cu realitatea „din teren“ - care arată că anual cel puţin alte două milioane de terminale ajung pe piaţa locală, estimează Dan Vîrtopeanu - managing part­ner al Breeze Mobile (parte a Leo Burnett Group România).
 
„Cifra de 4 milioane de telefoane vândute în Ro­mâ­nia nu corespunde cu capacitatea pieţei. Con­form Auto­ri­tăţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), erau circa 21 de milioane de cartele sim acti­ve folosite în telefoanele mobile la jumătatea lui 2013 (cifra e constantă). Dacă luăm în calcul circa un milion de telefoane care suportă mai mult de un SIM, rezultă un număr de 20 de milioane de telefoane în uz. La nivel global ciclul de înlocuire a unui telefon mobil este sub 2 ani, hai să spunem că în România având putere de cumpărare mai redusă (deşi la gadget-uri suntem primii dispuşi să se îm­pru­mute pentru a le avea) ciclul e în jur de 3 ani. Asta în­seamnă că piaţa locală are nevoie de 6,5-7 milioane de telefoane anual care să le înlocuiască pe cele care au îm­­bă­­trâ­nit, nu mai funcţionează, nu mai sunt la modă etc.“ Dacă datele oficiale arată vânzări de patru milioane de telefoane, atunci diferenţa până la 6 sau 6,5 milioane este dată de vânzări prin alte canale, crede şeful Breeze Mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO