ZF 24

Britanicii ataca Formul 3 cu un bolid pe ciocolata care poate atinge peste 200 km/ora

Britanicii ataca Formula 1 cu o masina pe ciocolata poate atinge peste 200 km/ora
06.05.2009, 09:52 24

O masina de curse care se alimenteaza cu ciocolata, este ghidata cu un volan alcatuit din morcovi si are caroseria alcatuita din cartofi a fost facuta publica marit in Marea Britanie.
Masina WorldFirst ce urmeaza sa participe la Formula si care a fost realizata de cercetatorii de la Universitatea Warwick, poate atinge viteza incredibila de 201 km/ora in curbe.

Dupa tensiunile din Formula 1, care au aparut pe fondul costurilor ridicate pe care le presupune intretinerea unor echipe competitive, echipa de cercetatori a Universitatii din Warwick a decis sa construiasca o masina de curse competitiva, dar care sa fie alcatuita din componente obtinute din mediul inconjurator.

Ei spera ca masina lor ce urmeaza sa concureze in cursele de F3 sa demonstreze industriei cat de multe se pot face daca se utilizeaza tehnologia si materialele potrivite.
Managerul de proiect, James Meredith, a spus: “Munca la acest proiect a fost extrem de placuta, si a fost foarte importanta pentru echipa noastra, pentru ca am putut sa oferim un exemplu in ceea ce priveste o masina de curse cu adevarat <>”.

“Proiectul WorldFirst anuleaza mitul conform caruia performanta trebuie compromisa atunci cand se pune problema dezvoltarii unui vehicul al viitorului prietenos cu mediul”.
Masina indeplineste toate standardele cerute in Formula 3, cu exceptia motorului biodiesel, care este configurat sa mearga pe combustibil ce ia nastere din deseurile de ciocolata si pe ulei vegetal. n prezent masinile din F3 nu pot utiliza biodiesel.

Dr. Kerry Kirwan, membru al echipei de cercetatori a psus ca plantele reprezinta principalul material din care este alcatuita masina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO