ZF 24

Britanicii nu mai divorteaza. Motivul: casele se vand prea ieftin

Britanicii nu mai divorteaza. Motivul: casele se vand prea ieftin
09.06.2009, 12:51 26

Tot mai putini britanici decid sa divorteze ca urmare a caderii puternice a pietei imobiliare, preturile scazute ale caselor detinute in comun neputand multumi ambii parteneri in eventualitatea unui partaj, scrie Reuters.

Conform unui studiu publicat de Grant Thornton, aproape jumatate dintre avocatii care se ocupa de divorturi considera ca numarul divorturilor a scazut drastic - si va continua acest trend - ca urmare a crizei financiare.

"Avocatii considera ca vor vedea tot mai putine cupluri inaintand cereri de divort in timpul crizei de pe pietele de credit", a declarat Robert Kerr, partener in cadrul Grant Thornton's Forensic and Investigation Services.

"Motivele difera dar cu siguranta partajul financiar care urmeaza unui divort va fi in prim-planul analizei cuplului atunci cand acesta se va gandi la divort", a adaugat el.

Conform datelor publicate de Office for National Statistics la inceputul anului, numarul divorturilor a scazut de la 12,2 la mia de cupluri in 2006, la 11,9 in 2007, in prezent fiind la minima ultimilor 26 de ani.

Studiul mai arata ca noii insuratei sunt tot mai dornici sa stabilieasca in avans termenii financiari in cazul unui divort.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO