ZF 24

Broadhurst Investments a dat statul in judecata la CEDO si cere daune de 4,57 mil. dolari

27.05.2007, 12:11 14

Fondul de investitii Broadhurst Investments a dat statul roman in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), solicitand 4,57 milioane de dolari (circa 3,39 mil. euro) pentru prejudiciile suferite in urma transferului unor active ale Oil Terminal, la care fondul este actionar minoritar, in patrimoniul public.
Broadhurst detine 9,95% din capitalul Oil Terminal, companie controlata de statul roman.
Guvernul a emis, la 26 ianuarie 2001, o ordonanta de urgenta prin care o parte a activelor din patrimoniul Oil Terminal erau trecute in proprietate publica. Valoare bunurilor transferate in patrimoniul statului este de 25,88 milioane de dolari, iar prejudiciul suferit de fondul de investitii se ridica la 2,57 milioane de dolari, adica 9,95% aplicat la valoarea bunurilor transferate, se spune in plangere.
Actionarii Oil Terminal Constanta au aprobat, la 31 iulie 2001, reevaluarea activelor din patrimoniul companiei, exclusiv a activelor care fusesera trecute in proprietatea statului, si, de asemenea, diminuarea capitalului social cu valoarea bunurilor transferate catre domeniul public.
Broadhurst solicita un milion de dolari pentru pierderea avantajelor economice care ar fi rezultat din folosinta bunurilor transferate in patrimoniul public.
Totodata, fondul considera ca i-a fost patata reputatia si cere un prejudiciu moral in valoare de un milion de dolari, astfel ca suma solicitata ajunge la 4,57 milioane de dolari. Fondul pretinde si restituirea cheltuielilor de judecata. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO