ZF 24

Brokerul Safety a intermediat prime de 12 mil. euro în primele trei luni, în creştere cu 50%

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

29.05.2013, 09:00 14

Safety Broker, o companie de top cinci din piaţa brokerajului în asigurări, a intermediat în perioada ianuarie-martie prime de 11,5 milioane de euro, cu 50% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, aproape două treimi din vânzări fiind reprezentate de poliţe de răspundere civilă auto (RCA). Vânzările de poliţe RCA au ajuns după primele trei luni la nivelul primelor totale intermediate de Safety în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, primele intermediate pe segmentul asigurărilor auto facultative (Casco) au crescut cu echivalentul a 800.000 de euro, până la 2,5 milioane de euro.

Asigurările property au însumat un milion de euro după primul trimestru. Safety, care se situa la finalul anului trecut pe locul patru în piaţa brokerajului în asigurări după volumul primelor intermediate, deţine o cotă de piaţă de aproape 6%.

Primele intermediate în primul trimestru de brokerii locali au însumat 200 de milioane de euro în perioada ianuarie-martie, potrivit unor estimări din piaţă. Safety, o companie cu capital românesc, şi-a propus pentru anul acesta o creştere cu 22% a primelor intermediate, până la 45 milioane de euro. Principalii competitori ai companiei sunt subsidiarele locale ale grupurilor străine AON, Marsh sau Gras Savoy.

Acest articol a aparut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 29.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO