ZF 24

Camera Deputatilor va restitui sumele alocate Palatului Parlamentului pana in 1989 si nefolosite

04.12.2007, 14:54 26

Camera Deputatilor va restitui la buget fondurile alocate inainte de anul 1990 pentru finalizarea lucrarilor la Palatul Parlamentului, dar neutilizate, suma urmand sa fie stabilita de o comisie formata din reprezentanti ai Camerei, ANAF si Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, informeaza Mediafax.

Comisia de lichidare a patrimoniului fostului Partid Comunist Roman a stabilit ca pentru plata materialelor, echipamentelor si a altor bunuri necesare finalizarii Palatului Parlamentului au fost acordate, in avans, sume de 1,31 miliarde de lei, date incluse in Hotararea de Guvern 372/1993.

"Pana la 31 martie 2007, Consiliul Interdepartamental a certificat punerea in opera in cadrul obiectivului de investitii Palatul Parlamentului sau preluarea in gestiunile Camerei Deputatilor de materiale si bunuri reprezentand 87% din total avans, restul de 13% reprezentand avans ramas de justificat", se arata in expunerea de motive a unui proiect de lege prin care va fi stabilita procedura de restituire a fondurilor necheltuite.

Conform proiectului de lege, operatiunile legate de regularizarea sumei de 168,85 milioane de lei, in preturi valabile in 1989, ramasa de justificat din avansurile prevazute in HG 372/1993, vor fi realizate de Camera Deputatilor, cu avizul Consiliului Interdepartamental.

Sumele nejustificate primite anterior anului 1990 si care trebuie restituite bugetului de stat vor fi actualizate cu indicele pretului de consum, se mentioneaza in proiect.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO