ZF 24

Care este investiţia minimă în fondurile cu acţiuni lansate sub sigla You Invest

Care este investiţia minimă în fondurile cu acţiuni...

Autor: Roxana Pricop

18.05.2014, 20:00 449

Suma minimă pentru investiţii în cele şase noi fonduri mutuale lansate de Erste Asset Management sub sigla You Invest este de 10.000 de lei pentru fondurile denominate în lei şi de 2.500 de euro pentru cele denominate în euro. Toate cele şase fonduri au investiţii în acţiuni. 

În primele săptămâni de funcţionare, cele şase fonduri au atras active cumulate de 3,3 milioane de euro.

„Mare parte din clienţii fondurilor mutuale administrate de Erste provin din rândul clienţilor BCR. În prezent, avem un pool de 450.000 de clienţi care au în depozite bancare sume de peste 10.000 de lei. Nu spun neapărat că aceştia vor deveni şi investitori în fondurile noi, însă reprezintă un reper cu privire la potenţialul pe care îl au fondurile mutuale“, a spus Martin Skopek, vicepreşedintele executiv al BCR.

Prin această operaţiune, Erste Asset Management vrea să atragă economiile românilor în căutare de al­ternative la depozitele bancare.

Spre deosebire de situa­ţia de până acum, când fondul de obligaţiuni Erste Bond Flexible era vândut persoanelor care nu erau dispuse să îşi asume un risc ridicat pentru economiile lor, cele şase fonduri vor fi vândute în funcţie de vârsta, orizontul investiţional şi apetitul pentru risc al potenţialului investitor.

Ponderea acţiunilor în portofoliu diferă de la un fond la altul, determinând astfel şi gradul de risc asociat investiţiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO