ZF 24

Care sunt pasii spre faliment

29.01.2010, 10:46 1361

Cand o firma are datorii neachitate mai mari de 10.000 de lei(aprox. 8.000 de euro), poate fi declarata starea de insolventa. Incazul in care este nevoie de lichidarea intregului patrimoniu aldebitorului pentru acoperirea datoriei, se declara falimentul.Decizia este luata insa la tribunal.

Intr-o prima etapa, dupa ce creditorii sau administratoriicompaniei cer insolventa (administratorii pentru a se proteja decreditori iar acestia din urma pentru a isi recupera datoriile,neacceptand planul de reesalonare), iar un tribunal analizeaza dacase declara starea de concordat preventiv sau de insolventa.Concordatul preventiv (sau mandatul ad-hoc), reprezinta analizasituatiei firmei in afara starii de insolventa. Compania estesupravegheata de un practician in insolventa, se elaboreaza unplan, care trebuie sa fie acceptat si semnat de creditori iarperioada maxima de plata a 50% din datorii este de 18 luni.

Urmeaza si alte etape pana la declararea falimentului sau panala iesirea companiei la liman. Cititi care sunt etapele intrarii in falimentpe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO