ZF 24

Carlos Slim Helu a urcat pe locul al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume

12.04.2007, 10:54 14

Mexicanul Carlos Slim Helu, cu o avere de 53,1 miliarde de dolari, l-a depasit pe Warren Buffett si a urcat pe locul al doilea in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, fiind pe cale sa devina liderul topului realizat de revista americana Forbes.

Omul de afaceri mexican este recunoscut pentru afacerile derulate in domeniul de telecomunicatii.

Cel mai important holding controlat de mexican este operatorul de telecomunicatii wireless America Movil, a carui valoare a crescut numai luna aceasta cu 4%, dupa publicarea unui anunt care confirma interesul companiei pentru preluarea unei participatii de circa 30% la Olimpia, un alt holding, care controleaza Telecom Italia. De asemenea, el mai controleaza holdingul Carso Global Telecom, care detine operatorul de telefonie fixa Telmex, cu activitati extinse, a carui valoare a inregistrat cresteri semnificative in ultimul timp.

In schimb, actiunile Berkshire Hathaway, grup controlat de Warren Buffett, au inregistrat usoare scaderi.

Timp de sapte ani, Buffett, denumit si Oracolul din Omaha, intrucat miscarile si comentariile sale sunt atent urmarite de catre comunitatea investitorilor, a ocupat locul al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume, dupa liderul clasamenului si bunul sau prieten, Bill Gates. Aceasta era s-a incheiat insa, cel putin temporar, iar, la inchiderea sedintei bursiere de miercuri, averea mexicanului Carlos Slim Helu s-a plasat la 53,1 de miliarde de dolari, in timp ce averea lui Buffett a ramas in urma, la 52,4 de miliarde de dolari.

Slim este pe cale sa il depaseasca pe cel mai bogat om din lume, a carui avere se ridica in prezent la 56 de miliarde de dolari. Gates, cofondatorul companiei Microsoft, infiintata in anul 1975, a fost liderul topului Forbes timp de 13 ani. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO