ZF 24

Casa de avocatură Bulboacă şi Asociaţii a câştigat consultanţa juridică la privatizarea Romtelecom

Casa de avocatură Bulboacă şi Asociaţii a câştigat...

Autor: Adrian Seceleanu

08.10.2013, 14:30 634

Casa de avocatură Bulboacă şi Asociaţii a câştigat consultanţa juridică în procesul de privatizare al Romtelecom, potrivit unui anunţ al Ministerului Societăţii Informaţionale (MSI).

“Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a încheiat etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru finalizarea privatizării Romtelecom.  Oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Societatea ”Bulboacă şi Asociaţii”. Următoarea etapă va consta în semnarea contractului-cadru dintre MSI şi firma de avocatură la odată ce va fi stabilită ulterior. În urma publicării anunţului de achiziţie de servicii juridice în procesul de finalizare a privatizării a S.C. Romtelecom S.A. în data de 26 august 2013, au fost depuse 5 oferte de către societăţile Boştină şi Asociaţii SPRL, Salans FMC SNR Denton Europe – Todor şi Asociaţii SCA, D&B David şi Baias SCA, Bulboacă şi Asociaţii şi Borza şi Asociaţii SCA. Oferta câştigătoare a fost stabilită ca urmare a aplicării criteriului ofertei cu preţul cel mai scăzut”, potrivit MSI.

Atribuţiile consultantului juridic vor consta în servicii de asistenţă, consultanţă şi reprezentare juridică pentru MSI în procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A., proces ce va fi realizat de un consultant specializat, bancă de investiţii sau consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care se bucură de reputaţie internaţională şi care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital.

Astfel, consultantul juridic va avea atribuţii precum: acordarea de asistenţă juridică pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare în finalizarea procesului de privatizare; analiză şi elaborare de opinii juridice cu privire la documentele elaborate de consultantul selectat de către MSI pentru finalizarea procesului de privatizare; verificarea legalităţii sau conformităţii cu prevederile legale aplicabile a documentelor emise de consultant; identificarea soluţiilor juridice pentru remedierea oricăror probleme apărute în procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO