ZF 24

CC a autorizat masurile pentru Bancorex si privatizarea BCR

07.08.2006, 15:43 21

Consiliul Concurentei a autorizat masurile adoptate de stat in cazul Bancorex, precum si privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), prin care Erste Bank a dobandit 61,8825% din capitalul social al bancii, potrivit unui comunicat al institutiei emis astazi.
"In 1999, atat sistemul bancar, cat si economia, in ansamblu, erau confruntate cu serioase dificultati. Pentru evitarea unei crize sistemice a fost necesara gasirea unei solutii pentru Bancorex. Consiliul Concurentei concluzioneaza ca BCR nu a beneficiat de pe urma acestor masuri, acestea fiind necesare pentru evitarea unei crize sistemice", se arata in comunicat.
Guvernul a aprobat recent prin Ordonanta de Urgenta acoperirea eventualelor angajamente Bancorex in limita a 50% din valoarea tranzactiei privind pachetul majoritar de la BCR, respectiv 1,8 miliarde euro.
Ministrul Finantelor Publice a declarat la sfarsitul lunii iulie, ca din datele disponibile rezulta ca potentialul ajutor de stat, reprezentand sume deja solicitate si nerecuperate, depaseste 900 de milioane de euro. El a precizat insa ca valoarea este una estimativa.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO