ZF 24

CE a alocat 5,1 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura

21.11.2007, 23:03 11

Comisia Europeana (CE) a alocat, miercuri, fonduri de peste cinci miliarde de euro unor proiecte propuse de statele membre pentru fluidizarea traficului feroviar si reabilitarea unor canale fluviale, cea mai mare parte a sumei fiind destinata cailor ferate, transmite AFP.

Fondurile, destinate dezvoltarii retelelor prioritare de transport de marfuri si pasageri, sunt prevazute in bugetul Uniunii Europene aferent perioadei 2007-2013.

Cea mai mare parte a sumelor - 74,2% - sunt destinate transporturilor feroviare, in timp ce proiectele referitoare la canalele navigabile vor primi 11,5% din total. Proiectele destinate infrastructurii rutiere nu au primit decat 2,7% din aceste fonduri.

Printre proiectele privind canalele navigabile care vor primi finantare europeana se afla canalul Sena-Nord, care trebuie sa asigure legatura intre regiunea pariziana si canalele belgiene, precum si cu marile porturi din nordul Europei, cum sunt Anvers si Rotterdam.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO