ZF 24

Cel mai prost an din istoria Ford: pierderi de 15 mld. dolari in 2008. Compania continua sa refuze ajutorul guvernului american

29.01.2009, 15:20 27

Pierderile producatorului de automobile Ford Motor Company au urcat la 5,9 miliarde de dolari in ultimele trei luni ale anului trecut in Statele Unite, plasand pierderile anuale ale companiei la 14,6 miliarde de dolari, anul 2008 devenind astfel cel mai prost din istoria companiei, scrie The New York Times.

Totusi, compania a spus in raportul financiar ca are "lichiditati suficiente pentru a-si finanta afacerea si investitiile". Ford a incheiat anul 2008 cu lichiditati de 24 de miliarde de dolari, insa majoritatea sumei este imprumutata.

Ford spune ca este mai sanatoasa finanicara decat rivalii din acelasi oras, General Motors si Chrysler, si a tinut sa repete ca nu are nevoie de ajutor federal decat daca situatia economiei se agraveaza semnificativ sau unul dintre competitorii sai aplica procedura de faliment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO