ZF 24

Cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla ca antreprenor în drumul spre exit este să uiţi de business

Cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla ca...

Autor: Sorin Pâslaru

28.05.2013, 11:43 543
Cel mai rău lucru care îi se poate întâmpla ca antreprenor în drumul spre exit este să uiti de business, a spus astăzi Nils Granath, reprezentant al fondului de investiţii înregistrat in Germania Cartagena Capital, în deschiderea evenimentului VentureConnect.
 
"Mulţi antreprenori, când ajung la un nivel oarecare al veniturilor încep să se gândească mai mult la ce case, maşini scumpe sau bărci să-şi cumpere şi aproape că uita de business. Mare atenţie. Aceasta este cea mai mare greşeală pe care o poate face un antreprenor în dezvoltarea unei companii", a explicat Granath.
 
VentureConnect este un eveniment aflat la a opta ediţie care reuneşte timp de o zi investitori şi tineri antreprenori care caută finanţare pentru afacerile lor. Intâlnirea se desfăşoară azi în Bucureşti, la Cinema Mall Băneasa. Sunt prezentate 12 proiecte de investiţii, care includ site-uri de joburi, companii care livreaza solutii pentru constructia de "obiecte" 3D folosite în prezentări sau filme cu plata pe net ori jocuri online pentru copii, care să îi inveţe cum funcţionează economia.
 
Reprezentantul fondului Cartagena a mai spus că un antreprenor când îşi vinde afacerea vinde un "viitor", aceasta fiind cea mai mare valoare a companiei.
 
Granath a mai sfătuit tinerii antreprenorii să aibă documentaţia foarte bine pregătită înainte să intre în negocierile de vânzare, să meargă cu cei mai buni oameni din companie la negocierile de vânzare, să aibă un proces structurat de vânzare şi să aibă  în vedere că vânzarea unei companii înseamnă mai degrabă un maraton decât un sprint.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO