ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

17.06.2010, 19:14 16

1. Berceanu: Sunt întârzieri de 6-9 luni la AutostradaTimişoara-Arad, contractul s-ar putea rezilia. MinistrulTransporturilor, Radu Berceanu, a declarat că sunt întârzieri denouă luni la centura în regim de autostradă de la Arad şi de şaseluni la tronsonul de autostradă din Timiş, iar constructorul vreamodificarea unor soluţii tehnice, astfel că ministerul ar puteacere rezilierea contractului. Ministrul a afirmat că firmele "tragde timp", cerând schimbarea soluţiilor tehnice "pentru a creştepreţul".

2. Finanţele au vândut obligaţiuni pe cinci ani de 284mil. lei, la un randament mediu de 6,97% pe an. MinisterulFinanţelor Publice (MFP) a vândut joi obligaţiuni cu scadenţa lacinci ani de 284,15 milioane lei, jumătate din valoarea programată,de 600 milioane de lei, la un randament mediu de 6,97% pe an, dupăce la operaţiunea precedentă pentru astfel de titluri a respinstoate ofertele băncilor. Nivelul maxim al randamentului acceptat decătre MFP s-a situat la 6,99% pe an, iar valoarea totală a cereriipentru titluri din partea băncilor comerciale a fost de 1,019miliarde de lei.

3. Nokia lansează în Bucureşti primul centru de serviciide suport pentru clienţi din Europa. Nokia România,filialala locală a celui mai mare producător de telefoane din lume,a lansat în Bucureşti Nokia Care, un centru care oferă servicii desuport pentru clienţii companiei. Acesta este primul astfel decentru din Europa şi a fost lansat la iniţiativa managementului dinRomânia, "pe fondul creşterii cererii de astfel de servicii aconsumatorilor", a declarat Răzvan Petrescu, country managerulNokia. Sediul Nokia Care este în strada Grigore Alexandrescu, nr.59. Nokia Care oferă suport pentru terminalele companiei, printrecare servicii de reparaţii de telefoane, vânzări de accesorii sauasistenţă pentru aplicaţiile Nokia.

4. Guvernul a decis restructurarea PoşteiRomâne. Guvernul va restructura Poşta Română prinreducerea numărului de angajaţi, dezvoltarea portofoliului deservicii financiare, livrări loco în aceeaşi zi şi transformareafactorilor poştali într-o "forţă de vânzări directe" cu recompense,în încercarea de a evita intrarea companiei în colaps financiar.Înfiinţarea a şapte centre de poştă pentru deservirea clienţilormajori, angajarea unei companii de consultanţă care să asistecompania la introducerea unui sistem IT integrat, internalizareaactivităţilor de procesare şi transport numerar, achiziţionarea a400 autovehicule de transport valori pe toate segmentele,dezvoltarea a cinci centre de profit şi elaborarea unor programe deatragere a clienţilor din sfera furnizorilor de servicii utilităţi,telecomunicaţii, bănci sunt alte măsuri incluse în strategia derestructurare şi modernizare a Companiei Naţionale Poşta Română,aprobată de Guvern.

5. Boc taie bonurile de benzina la jumătate pentrumaşinile instituţiilor publice. Plafonul lunar decarburanţi alocat instituţiilor publice pentru parcul auto va firedus cu 50%, până la sfârşitul anului, concomitent cu diminuareacu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, a declarat, joi,premierul Emil Boc. Astfel, limita de carburanţi care pot ficonsumaţi pe parcursul unei luni cu maşinile instituţiilor de statva fi redusă de la 400 litri la 200 litri pentru miniştri,secretari de stat, subsecretari de stat şi conducătorii deautorităţi, de la 300 litri la 150 litri pentru ceilalţi angajaţidin ministere şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, de la 350litri la 175 litri pentru prefecturi şi de la 300 litri la 150litri pentru consilii judeţene şi Consiliul General al MunicipiuluiBucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO