ZF 24

Ciprian Dragomir, Inspecţia Muncii: Tinerii nu mai vin să lucreze la stat din cauza remuneraţiilor uniforme

Ciprian Dragomir, Inspecţia Muncii: Tinerii nu mai vin...

Autor: Corina Mirea

25.03.2014, 10:08 840

Sunt foarte puţini tineri care vor să mai intre în sistemul public din cauza remunerării unitare, a declarat Ciprian Dragomir, inspector general de stat în cadrul Inspecţiei Muncii, prezent la HR Conference 2014, eveniment organizat de Ziarul Financiar.

“Sunt unii oameni care au părasit sistemul. Sunt foarte puţini tineri care mai vor să intre în sistemul public, pentru că salarizarea este uniformă şi nu pot beneficia de o anumită recompensă materială”, a spus Dragomir.

El recomandă companiilor care sunt supuse controalelor din partea Inspecţiei Muncii să semnaleze eventualele abuzuri ale inspectorilor.
“Inspectorii de muncă exercită atribuţii de autoritate de stat. Au şi nişte drepturi şi obligaţii şi este bine să ne sesizaţi când ei îşi depăşesc atribuţiile”.
 

Alte declaraţii făcute de Ciprian Dragomir:

"Una dintre probleme este cea a programului de lucru. Foarte multe companii aplică un mic artificiu. Au un program care, teoretic, este de 8 ore, dar introduc o pauză de masă de o oră sau chiar două ore. Majoritatea reclamaţiilor se referă la acest aspect, la faptul că sunt obligaţi să lucreze în weekend sau de sărbători legale. În plus, la angajare, la semnarea contractului individual de muncă intră şi actele care ţin de securitatea în muncă, iar instructajul nu se face şi trebuie reluat periodic."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO