ZF 24

Ciocian, Libero Events: În prezent sunt peste 18.000 de magazine online în toată ţara. Multe valorează peste 1 milion de euro

Ciocian, Libero Events: În prezent sunt peste 18.000 de...

Autor: Ştefan Stan

24.10.2013, 10:28 621

Numărul magazinelor online a crescut cu 30-40% faţă de 2011 şi astăzi sunt peste ​18.000  în toată ţară, dintre care active în jur de 20% din numărul total, a spus Bogdan Ciocian, managing partner la Libero Events, organizatorul conferinţei Tecomm de la Cluj.

Aproximativ 40% din magazinele online sunt concentrate în capitală. Şi în Transilvania este un număr important de afaceri online care sunt în dezvoltare.

La ediţia din acest an a Tecomm sunt 46 de speakeri, mulţi dintre ei din ţări precum  Marea Britanie, Spania sau Grecia.

Potrivit lui Ciocian, procentul de creştere al afacerilor online este de 30% pe an.

„Piaţa din Transilvania este uşor sub cea din Bucureşti, unde se dezvoltă mult mai accelerat business-urile online. Capitalele atrag mult mai uşor investitori din afară, plus că partea de logistică este mult mai uşor de gestionat. În domeniul online, apar tot felul de inovaţii, iar acestea sunt implementate şi în Transilvania", a spus Ciocian.

În următorii ani, business-urile offline vor avea un mare impact asupra mediului online. Spre exemplu, Jolidon a început să creeze astfel de medii online şi să vândă şi pe internet.

"La Cluj se află mulţi specialişti de web-design, care pot ajuta site-urile să ajungă la nivelul celor din afară. Momentan sunt 6-7 mari agenţii la Cluj care lucerază cu firme din Marea Britanie, Franţa, Germania, unde există cerere pentru potenţialul intelectual românesc şi pentru creşterea produselor de web-design. Cred că şi magaziile româneşti offline vor vedea potenţialul vânzărilor online şi vor trece şi la acest model de afaceri.", a adăugat Ciocian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO