ZF 24

Colliers: „Dezvoltatorii de locuinţe au reînceput să caute terenuri în Bucureşti“

SÎnziana Oprea, senior associate Colliers: În Bucureşti, pe rezidenţial, 2013 a fost un an mai bun.

SÎnziana Oprea, senior associate Colliers: În Bucureşti, pe rezidenţial, 2013 a fost un an mai bun.

Autor: Cristi Moga

24.03.2014, 00:07 1984

Dezvoltatorii de locuinţe au reînceput să caute terenuri în Bu­cureşti şi împrejurimi pentru construirea unor ansambluri rezidenţiale, în condiţiile în care piaţa dă semne de revenire, iar preţurile s-au redus semnificativ în ultimii cinci ani, spune Sîn­ziana Oprea, senior associate în cadrul firmei de consultanţă imobiliară Colliers, care în ultimii trei ani a intermediat tranzacţii cu terenuri de 100 mil. euro.

„Deoarece în Bucureşti, pe rezidenţial, 2013 a fost un an mai bun, a reapărut interesul pentru terenuri mari în vederea construcţiei de locuinţe. Au fost ani în care aceste loturi, aflate în planul doi, erau ocolite de investitori şi practic nu aveai ce face cu ele“, spune Oprea.

Investitorii, români şi străini, caută în special terenuri la marginea oraşului, în apropierea staţiilor de me­trou, unde preţurile au scăzut chiar şi sub nivelul de 100 de euro/ metrul pătrat.

După patru ani consecutivi de scădere, numărul de locuinţe construite în regiunea Bucureşti - Ilfov a crescut cu 16,5% anul trecut, până la 5.275 de unităţi.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia Sînzianei Oprea despre numărul de investitori care caută terenuri pentru complexuri de apartamente 

- valoarea tranzacţiilor cu terenuri derulate de Colliers în ultimii trei ani; cele mai importante tranzacţii

 

- preţul maxim înregistrat pe mp de teren in Bucureşti 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO