ZF 24

Comertul cu amanuntul scade cu 1,4% in septembrie

09.11.2009, 11:04 15

In septembrie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cuamanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor, a scazutfata de luna precedenta cu 1,4%, atat ca serie bruta, cat siajustata in functie de zilele lucratoare si sezonalitate, conformdatelor Institutului National de Statistica (INS).

Fata de luna corespunzatoare a anului trecut, volumul cifrei deafaceri a inregistrat un declin de 11,8% ca serie bruta si cu 13,9%ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si desezonalitate.

Comparativ cu august, volumul cifrei de afaceri, serie bruta,din vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun a scazut cu5,9%, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule inmagazine specializate s-a diminuat cu 4,8%, in timp ce vanzarile deproduse nealimentare au crescut cu 4,3%. Ca serie ajustata, volumulcifrei de afaceri din vanzarile de produse alimentare, bauturi situtun a inregistrat o scadere cu 3,2%, iar cel pentru comerţul cuamanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 1,8%. Volumul cifrei de afaceri din vanzarile deproduse nealimentare a crescut cu 1,5%.

Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinereasi repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, inseptembrie, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o cresterecu 2,8%, iar ca serie ajustata avansul a fost de 0,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO