ZF 24

Complexurile energetice vor fi privatizate dupa modificarea strategiilor de vanzare

02.11.2007, 12:52 11

Complexurile energetic vor fi privatizate dupa modificarea strategiilor de vanzare existente, astfel incat transferul unitatilor sa respecte legislatia UE si strategia nationala referitoare la crearea companiei nationale, a declarat, ieri, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Anuntul a fost facut in cadrul unei intalniri cu reprezentantii sindicatelor din domeniul energetic si minerit, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).


"Atanasiu a informat participantii (liderii de sindicat- n.r.) asupra situatiei actuale, aratand ca este nevoie de o noua abordare, de o modificare a strategiilor existente, mai ales in cazul complexurilor energetice si al societatii nationale a Sarii-Salrom, din cel putin doua motive. Pe de o parte, strategiile elaborate anterior nu sunt compatibile cu Tratatul de aderare semnat si asumat de Romania la momentul intrarii in UE, iar pe de alta parte, acestea trebuie armonizate cu prevederile noii strategii energetice nationale", se mentioneaza in comunicat.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO