ZF 24

Conducerea Azomures: finantarea campaniei agricole de primavara poate fi compromisa

17.02.2009, 18:36 26

Conducerea combinatului chimic Azomures (simbol bursier AZO) este de parere ca daca actul normativ care sa reglementeze modalitatea de subventionare a producatorilor agricoli pentru anul 2009 nu va fi finalizat in cel mult doua saptamani, finantarea campaniei agricole de primavara ar putea fi compromisa.

In raportul transmis de catre societate Bursei de Valori Bucuresti, Azomures specifica faptul ca „desi un acord de principiu a fost dat de catre reprezentantii ministerelor implicate la inceputul lunii ianuarie 2009 si masura este inclusa in Platforma comuna de masuri anticriza, pana in prezent nu s-a concretizat nimic. Daca acest act normativ nu va aparea in cel mult doua saptamani, finantarea campaniei agricole de primavara a anului 2009 este compromisa, la fel ca si continuarea productiei de ingrasaminte”.

In plus, conducerea Azomures nu este de acord ca prin noul act normativ subventiile sa fie acordate doar pentru ingrasamintele azotate, specificand ca aceasta masura va exclude de la subventie, cel putin pentru campania de primavara, ingrasamintele complexe.

"Daca actul normativ va cuprinde o astfel de prevedere, cel mai afectat va fi Azomures, unde productia de ingrasaminte chimice complexe reprezinta circa 50% din capacitatea de productie si astfel vom fi nevoiti sa reducem corespunzator activitatea, la circa 50% din activitate, masura care va avea un impact social deosebit de grav”, se arata in raportul societatii.

In conditiile in care Azomures si-ar reduce activitatea cu 50%, o parte din salariati ar intra din nou in somaj tehnic sau ar putea fi disponibilizati.
Conducerea combinatului doreste ca actul normativ sa permita agricultorilor sa decida tipul de ingrasamit chimic pe care sa-l achizitioneze.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO