ZF 24

Confederatiile sindicale au declansat conflictul de munca

02.11.2007, 15:41 13

Cinci confederatii sindicale au declansat, astazi, conflictul de munca pentru ca angajatorii nu au stabilit salariul minim pe economie pentru anul urmator, dupa ce oferta patronatelor, de 480 de lei, a fost respinsa de reprezentantii salariatilor, informeaza Mediafax.

Totodata, sindicatele au trimis organizatiilor patronale o notificare, la care acestea sunt obligate sa raspunda in cel mult 48 de ore, termen dupa care confederatiile se pot adresa Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale pentru a cere concilierea. In cazul in care nici prin conciliere nu se ajunge la un rezultat, sindicatele vor declansa o greva de avertisment si apoi pe cea generala.

"In Romania este pentru prima oara cand se poate ajunge la greva generala la nivel national. Niciodata nu a fost parcursa calea procedurala pana la acest pas definitiv. Acum se poate ajunge, din cauza faptului ca patronatele nu au facut o oferta asumata in ceea ce priveste salariul minim la nivel national pe 2008. Noi am inceput cu 700 de lei, am redus la 650 de lei, dar ei au venit doar cu pareri personale, de la 460 la 480 de lei, cu jumatate de gura, dar nu putem accepta mai putin de 540 de lei", a declarat vicepresedintele Blocului National Sindical, Ovidiu Jurca.


Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO