ZF 24

Corporatiştii care învaţă şah ajung să ia decizii mai rapid şi să anticipeze mişcările competitorilor

Autor: Ştefan Stan

12.05.2014, 00:05 406
Tot mai multe corporaţii aleg să îşi trimită angajaţii la „meditaţii“ de şah ca alternativă la tradiţionalele team-building-uri pentru a-i ajuta să îşi dezvolte gândirea strategică, să devină mai competitivi, să anticipeze mişcările adversarilor şi să gândească în perspectivă, a declarat Cătălin Cârmaciu, antrenor de şah, la emisiunea online de business ZF Live de săptămâna trecută.
 
„Am jucat şah simultan într-o multinaţională cu 15 persoane şi am reuşit să îi înving pe toţi. La fiecare am încercat să le spun câte ceva ca să înveţe, ca întâlnirea să fie productivă, nu doar să vin, să joc şi să plec. Vreau să le implementez strategii care să îi ajute în viaţa de zi cu zi. Persoanele care joacă şah ajung să îşi dezvolte gândirea strategică, să fie competitive, vor găsi mai uşor modalitatea de a-şi depăşi adversarii, vor începe să gândească mult mai repede, logic, vor deveni mai bune în ştiinţele exacte şi vor începe să prevadă lucruri care s-ar putea întâmpla, să anticipeze“, a spus Cârmaciu.
 
Pentru a învăţa şah sunt nişte paşi specifici care tre­buie parcurşi, înce­pând cu învăţarea pie­selor şi a posi­bi­lită­ţilor de pe tabla de joc. Antrenorii trebuie să se plieze pe elev şi să găsească tehnici de predare personalizate pentru fiecare jucător în parte.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO