ZF 24

Cosmote şi Romtelecom au avut venituri de 260 mil. euro în T2, în scădere cu 4%

Anastasios Tzou­las, directorul financiar al Romtelecom: Compania şi-a concentrat atenţia asupra pachetelor de servicii.

Anastasios Tzou­las, directorul financiar al Romtelecom: Compania şi-a concentrat atenţia asupra pachetelor de servicii.

Autor: Adrian Seceleanu

08.08.2013, 21:13 17

Cosmote şi Romtelecom, companii de comunicaţii mobile şi fixe controlate de grupul elen OTE, au înregistrat în al doilea trimestru venituri cumulate de 260,1 mil. euro, în scădere cu 3,7% faţă de anul anterior, pe fondul „competiţiei acer­be şi al contextului economic dificil“, al reducerii veniturilor din telefonia fixă şi al impactului negativ provocat de scăderea „aspră“, cu 40%, a tarifelor de interconectare din telefonia mobilă. Cei doi operatori au avut împreună un profit operaţional (EBITDA) de 64,49 mil. euro, mai mic cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

„Trimestrul al doilea din 2013 a fost definit de o constantă competiţie acerbă şi de praguri de reglementare care au avut un impact direct asupra businessului“, a declarat Konstantinos Apostolou, directorul financiar al Cosmote. Rezultatele au fost influenţate şi de „contextul economic dificil şi măsurile aspre de reglementare“, potrivit oficialilor Cosmote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO