ZF 24

Creditul pentru casa nu mai e rentabil. Chiria e mai ieftina

23.11.2009, 10:45 25

Pentru prima data in ultimii ani, statul in chirie este maiieftin decat o rata la banca in Capitala, conform Gandul. Pentru ca bancherii cer in continuaredobanzi mari la creditele ipotecare, daca le aproba, si din ce ince mai multe apartamente nevandute sunt scoase la inchiriat,chiriile din Bucuresti au ajuns sa fie cu pana la 25% mai micidecat rata lunara la banci.

Analistii imobiliari sustin ca, de regula, pe o piata imobiliaramatura, chiriile ar trebui sa fie de cele mai multe ori mai micidecat rata la banca. Daca in ultimii ani insa, chiria pentru olocuinta depasea cu brio rata care trebuia platita la banca, sierau numerosi clienti care au preferat achizitia unui apartament inlocul chiriei, acum fenomenul s-a inversat. "In timp de criza, candnu sunt finantari, proprietarii scot la inchiriere locuintele, ceeace face ca oferta sa creasca, iar chiriile sa scada", a declaratAdrian Crivii, director general al companiei de evaluareDarian.

Cum au ajuns chiriile sa fie mai ieftinedecat ratele la banci dupa ce, inainte de criza, acestea erau si cu30% mai mari, cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO