ZF 24

Criza economica va aduce o crestere a cererii de contabili

04.05.2009, 13:36 32

La nivel global, 63% dintre manageri se asteapta sa vada o creste a cererii de contabili, atat datorita schimbarilor din lumea afacerilor, cat si pentru ca acestia sunt esentiali intr-un climat dificil de afaceri pe termen lung, arata studiul “Contabilitatea: conceptii de viitor”, realizat de ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), pe baza raspunsurilor primite de la 750 de manageri executivi din opt tari din Europa, Africa si Asia.

Directorii financiari, partenerii si expertii contabili din intreaga lume sunt ingrijorati de viitoarea stabilitate financiara a clientilor, 87% din ei considerand ca organizatiile vor fi prevazatoare in acordarea creditelor.

Totodata, executivii se asteapta la repercusiuni pe termen lung cauzate de criza creditelor si de situatia economica globala, 84% dintre ei fiind convinsi ca afacerile isi vor asuma mai greu riscuri. Mai mult decat atat, 76% dintre acestia considera ca acumularea de capital va fi mai dificila.

Pe de alta parte, aproape 70% dintre respondenti cred ca salariile directorilor executivi si primele vor fi aliniate la performantele pe termen lung, ca rezultat al situatiei actuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO