ZF 24

Cum a evoluat BRD in zece ani de cand a fost preluata de Societe Generale

25.03.2009, 11:55 33

Transformarea totala a BRD de-a lungul celor zece ani scursi de la momentul in care a intrat sub umbrela francezilor de la Societe Generale, este reprezentativa intr-o mare masura pentru parcursul intregului sistem bancar romanesc, “ocupat” treptat de straini, scrie BUSINESS Magazin. Trecerea aproape totala a controlului in sistemul bancar in mana strainilor a fost adeseori criticata, data fiind puterea de influenta redusa pe care si-a pastrat-o statul roman - critici ce reapar cu mai multa forta mai ales in conditiile actualei crize de finantare din economie. Incontestabil insa, influenta capitalului strain in transformarea institutiilor bancare romanesti (dintre care putine mai “respirau” neasistate de banii publici in anii ’90) este evidenta.

Cititi mai multe despre influenta francezilor de la Societe Generale in sistemul bancar romanesc pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO