ZF 24

Cum arată noul Bentley Bentayga, cel mai rapid SUV din lume pentru care patru români au achitat deja 30.000 de euro avans. Video, Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu

09.09.2015, 14:13 4252

Bentley a prezentat cu doar câteva zile înainte de lansarea oficială din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, primele clipuri şi imagini cu noul Bentayga, primul SUV din istoria mărcii, care chiar fără a fi prezentat şi-a câştigat titlul de cel mai rapid tot-teren din lume.

Bentayga preia o serie de elemente de pe conceptul EXP 9F prezentat în 2012 în cadrul Salonului auto de la Geneva, însă evoluţia este evidentă, mai ales că partea din faţă a maşinii aminteşte de Continental GT.

Dacă la exterior aparteneţa la gama Bentley este evidentă, la interior noul SUV noul Bentayga duce luxul la un nou nivel. Şapte tipuri din cea mai fină tapiţerie din piele, inserţii cromate, scaune, sau mai bine spus fotolii reglabile pe nu mai puţin de 22 de direcţii şi plafon panoramic reprezintă caracteristicile unui habitaclu de superlux.

Tocmai pentru că Bentayga poate fi sportiv precum un coupe dar şi confortabil întocmai precum o limuzină, clientul poate opta între o canapea sau două scaune individuale pentru locurile din spate, care întocmai precum cele din faţă pot fi reglate, încălzite sau aerisite. În plus, după modelul Mulsanne, în spate se poate instala un frigider pentru sticla de şampanie.

Echiparea include un display de opt inchi pentru sistemul multimedia, două tablete cu sistem de operare Android şi display de 10 inchi pentru locurile din spate, conexiune 4G şi WiFi pentru pasageri.

Bentayga vine cu un motor W12 de 6,0 litri şi 608 CP ce îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4 secunde şi să ruleze cu peste 300 km/h. Oficial SUV-ul are un consum mediu de 12,8 litri/100 km.

În total peste 4.000 de clienţi din întrega lume au comandat noul Bentayga fără a vedea maşina şi au plătit avansul de 30.000 de euro. Dintre aceştia patru sunt din România şi doi din Republica Moldova, cărora li se vor livra maşinile începând cu 2016.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO