ZF 24

Cum l-au prins pe romanul care a piratat 66 de giga de muzica pe Internet: dupa numarul unic alocat calculatorului de catre RCS&RDS

Cum l-au prins pe romanul care a piratat 66 de giga de muzica pe Internet: dupa numarul unic alocat calculatorului de catre RCS&RDS
28.07.2009, 18:34 218

UPFR l-a identificat pe romanul care oferea spre download aproximativ 300 de albume muzaicale solicitand companiei RCS&RDS sa comunice ce client utilizeaza adresa IP “79.115.8.56”, conform datelor din sentinta emisa de Sectia a-II-a civila a Tribunalului Bucuresti.

Furnizorii de servicii internet aloca fiecarui client in parte o adresa IP unica, astfel incat pot comunica, la solicitarea autoritatilor, care dintre clientii sai a utilizat o aplicatie precum DC++ pentru a partaja ilegal pe internet piese muzicale sau alte opere protejate de dreptul de autor.

 

Trei procese in 3 martie 2009

 

UPFR nu a comunicat numele romanului care a platit daunele de 2.950 de euro, insa in data de 3 martie 2009, cand a fost pronuntata sentinta, Uniunea a fost parte in doar trei procese legate de dreptul de autor la Sectia a-III-a civila, conform datelor de pe site-ul tribunalului Bucuresti.

Conform unui facsimil al sentintei in care un roman a fost obligat la plata a 2.950 de euro, decizia instantei a fost pronuntata in data de 3 martie 2009.

In primul dintre dosarele judecate in 3 martie 2009 , UPFR a castigat de la compania Vitacom Electronics “plata sumei de 37.064,34 lei reprezentand remuneratie pentru copie privata in domeniul inregistrarii sonore si audiovizuale aferente perioadei 1.09.2005- 30.11.2008 precum si la plata sumei de 5.394 lei reprezentand penalitati de \nt`rziere aferente perioadei mentionate”.

In al doilea dosar in care a fost implicata UFPR in 3 martie, Uniunea a castigat procesul cu “paratul Stefanel Giuhat” intr-un proces care avea drept obiect dreptul de autor si drepturile conexe. Dosarul a fost inregistrat in data de 14 octombrie 2008, data la care si UPFR precizeaza ca a chemat in judecata in proces civil romanul care a platit daune de 2.950 de euro. Aparent, acesta este dosarul care a fost mediatzat de UPFR. Pe de alta parte pe site-ul Tribunalului nu apar date privind valoarea daunelor platite. Persoana implicata in procesul cu UFPR nu a putut fi contactata pentru detalii.

Ultimul dosar din 3 martie in care a fost implicata UFPR  priveste o companie si doua persoane fizice, care au fost obligate sa plateasca daune de 10.019 lei pe legea drepturilor de autor.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO