ZF 24

Cum lupta americanii impotriva mancarii tip fast-food: Michelle Obama anunta facilitati fiscale pentru "aprozare"

Cum lupta americanii impotriva mincarii tip fast-food: Michelle Obama anunta facilitati fiscale pentru "aprozare"
09.02.2010, 17:39 59

Cu sloganul "Sa facem miscare\Let's move!", prima doamna a SUA,Michelle Obama, a lansat in aceasta dimineata planul de luptaimpotriva obezitatii, unul din proiectele sale de suflet, cu vestibune pentru cei care cultiva legume "sanatoase". Magazinele de tip"Aprozar" vor beneficia de taxe mai reduse, in vreme ce copiii vorfi incurajati sa faca mai multa miscare.

In Romania, lupta impotriva obezitatii a inceput cu anuntarea decatre ministrul Sanatatii Attila Cseke a unui plan de taxare amancarii de tip fast-food care a declansat o isterie a zvonurilorprivind cresterea pretului la alimente.

Prima doamna a SUA, o personalitate activa si care pune mareaccent pe aparitiile in public, a admis ca iubeste mancareanesanatoasa si sustine ca ar manca numai hamburgheri si cartofiprajiti. Ea a spus insa ca a inceput sa se ingrijoreze dupa cepropriile sale fiice au inceput sa ia proportii, din cauzahamburgherilor si a bauturilor acidulate. Michelle Obama a eliminatmancarea nesanatoasa din meniul prezidential si i-a incurajat peamericani sa iubeasca fructele si legumele proaspete, plantandzarzavaturi in curtea Casei Albe.

Administratia americana cheltuieste anual aproximativ 94milioane de dolari in lupta impotriva obezitatii in conditiile incare peste 32% dintre copii sunt obezi, potrivit datelor statisticecitate de presa americana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO