ZF 24

Cum s-a răsturnat clasamentul celor mai bine cotate servicii de private banking

Cum s-a răsturnat clasamentul celor mai bine cotate...

Autor: Razvan Voican

10.02.2014, 21:13 1895

Divizia de private banking a UniCredit Ţiriac Bank a întrunit cel mai mare punctaj pentru calitatea generală a serviciilor pe 2013, conform clasamentului anual întocmit de revista britanică Euromoney pe baza voturilor bancherilor din domeniu şi a unor criterii cantitative precum activele în administrare, dinamica acestora şi venitul net aferent.

UniCredit a venit tare din urmă după ce la ediţia precedentă a topului împărţise cu ING poziţia a cincea. Ascensiunea a avut loc în contextul preluării anul trecut a portofoliului de clienţi de top ai RBS. Astfel, divizia de private banking a UniCredit are în prezent peste 3.000 de clienţi cu active totale care depăşesc jumătate de miliard de euro. Banca ghidează opţiunile de plasament ale clienţilor pe baza unei strategii globale de investiţii dezvoltate la nivel de grup.

WikiZF: Profilul companiei UniCredit Ţiriac Bank

WikiZF: Profilul companiei ING

UniCredit a detronat BRD, care ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai bune servicii de private banking pe 2013. De asemenea, Raiffeisen a alunecat pe poziţia a treia, în timp ce BCR, care foloseşte pe această piaţă brandul băncii-mamă Erste Private Banking, a ieşit din top 3. Olandezii de la ING au rămas pe locul 5, iar Citi a ieşit din clasament după ce a renunţat să mai lucreze cu persoane fizice. Pentru topul general nominalizările făcute de bancherii din branşă au o pondere de 70%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO