ZF 24

Cum se lupta brandurile de lux cu criza

04.12.2009, 12:29 23

Multibrandul Victoria46 si-a schimbat proprietarul. Escada, LaPerla, Versace Jeans Couture sau Hugo Boss au pus lacatul pemagazinele din Bucuresti. Au venit in schimb Belstaff si Cocinelle,iar casele Armani si Gucci sunt in negocieri avansate. Desi cel maimic segment al retailului de moda, in randul magazinelor de lux auavut loc cele mai mari schimbari in acest an, scrie BUSINESS Magazin.

"La inceputul anului vorbeam cu colegii nostri din afara si lespuneam ca in Romania nu este nicio criza", isi aminteste GherganaChernookova, director general al Caritex Trading. Venita dinBulgaria in 2003, Ghergana Chernookova intentionase sa se asezeconfortabil pe piata romaneasca de lux.

Efectele crizei economice, pe care managerul Caritex nu le-a simtitin ianuarie in Romania, s-au simtit destul de puternic in lunileurmatoare. Astfel, iesirea de pe piata a magazinului Versace Jeansin august a fost singura solutie, in conditiile in care vanzarilescazusera cu 50% inca din luna februarie.

Cititi mai multe despre cum au trecut brandurile de lux prin criza pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO