ZF 24

Cum se poziţionează firmele de leasing afiliate băncilor: topul finanţărilor pentru autovehicule şi pentru echipamente

Cum se poziţionează firmele de leasing afiliate...

Autor: Ciprian Botea

13.12.2013, 00:08 105

Raiffeisen Leasing, VB Leasing şi BT Leasing – companii de leasing financiar deţinute de trei bănci de talie mare – au crescut cu două cifre finanţările acordate pentru achiziţia de echipamente şi au câştigat până la patru puncte procentuale cotă de piaţă. La polul opus, au pierdut teren filialele specializate ale BCR, BRD şi UniCredit, potrivit unor surse din piaţă.

Raiffeisen Leasing a urcat trei poziţii şi a urcat pe locul al doilea în clasamentul firmelor de leasing deţinute de bănci cu cele mai mari finanţări acordate pentru achiziţia de echipamente. Cu finanţări de 21 mil. euro, compania a ajuns la o cotă de piaţă de aproape 10%.

Prima poziţie din piaţă este ocupată în continuare de UniCredit Leasing, deşi valoarea finanţărilor acordate pentru echipamente a scăzut cu 7% şi a ajuns la 59 mil. euro. UniCredit Leasing, care domină piaţa de leasing şi în clasamentul general, cu o cotă de 19%, are pe segmentul echipamentelor o cotă de piaţă de peste 27%.

VB Leasing, compania de leasing a austriecilor de la Volksbank, a crescut cu 41% finanţările acordate pentru achiziţia de echipamente şi a ajuns la o cotă de piaţă de 7%. Cu finanţări de 15 mil. euro, VB Leasing a ajuns pe locul patru în clasamentul după valoarea finanţărilor acordate pentru echipamente, cu două poziţii peste locul din septembrie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO