ZF 24

Dacia lanseaza SUV-ul Duster la Geneva, pe 2 martie

Dacia lanseaza SUV-ul Duster la Geneva pe 2 martie
20.01.2010, 17:39 20

Dacia a anuntat oficial data lansarii primului model SUV dingama. Dacia Duster va fi prezentata pe 2 martie in cadrul SalonuluiAuto de la Geneva, unde in urma cu un an era expus conceptulDuster, integral creat de ingineri romani.

Primul model de serie, care va fi apoi comercializat si exportat intoata Europa, va fi prezentat oficial in cadrul unuia dintre celemai importante saloane auto europene.
Fotografii si clipuri care prezinta capacitatea de rulare amodelului 4x4 pe teren accidentat au fost deja date publicitatii,precum si datele tehnice ale modelului care se va comercializa dinluna mai. Primele comenzi vor putea fi prealuate de catre dealeride la inceputul lunii martie.

Pe teren accidentat principala caracteristica evidentiata estesistemul de tractiune de origine Nissan, care permite selectareaintre tractiune 4x4 cu alocare dinamica, 4x2 (tractiune fata,pentru rularea pe asfalt) si 4x4 Lock pentru off-road sau terenaccidentat.

Dacia Duster va avea o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82metri, in timp ce garda la sol va fi de peste 20 decentimetri.
Gama motorizarilor va fi alcatuita din trei propulsoare, dintrecare unul pe benzina de 1,6 litri si 110 CP si doua dieseluri de1,5 litri dCi de 85 respectiv 105 CP.
La capitolul siguranta Duster va dispune de ABS, plus patruairbaguri si cel mai probabil si de sisteme precum ESP si HDC (HillDescent Control).
Garantia oferita pentru Duster pe majoritatea pietelor europene vafi de trei ani sau 100.000 km,

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO