ZF 24

Daedalus: Romanii vor iesi la restaurant mai rar decat au facut-o in 2009

Daedalus: Romanii vor iesi la restaurant mai rar decat au facut-o in 2009
10.03.2010, 11:55 27

Romanii intentioneaza sa iasa mai rar anul acesta din casapentru a merge in cluburi, restaurante si baruri sau pentru a mergela cinematograf, teatru sau concerte pentru ca vor avea un controlmult mai riguros asupra cheltuielilor, potrivit unui studiurealizat de compania de cercetare de piata Daedalus MillwardBrown.

Conform rezultatelor studiului, realizat in ianuarie anul acesta peun esantion de 1000 de persoane din mediul urban cu varste cuprinseintre 18 si 65 de ani, aproximativ jumatate din romanii din mediulurban apreciaza ca au trait mai rau sau mult mai rau in 2009 decatin 2008.

Spre deosebire de inceputul anului trecut insa, in ianuarie anulacesta pesimismul romanilor este la un nivel mai scazut deoarece in2009 acestia si-au diversificat sursele de venituri.

Cu toate acestea, majoritatea sustin ca vor fi mai prudenti in ceeace priveste creditarea si vor achizitiona mai putine bunuri inrate. In plus, banii care vor fi economisiti vor fi destinaticoncediilor, decat iesirilor in oras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO