ZF 24

Dan Weiler, numit preşedinte provizoriu la Conpet

Dan Weiler, preşedintele provizoriu al transportatorului de ţiţei Conpet. Foto Andreea Alexandru

Dan Weiler, preşedintele provizoriu al transportatorului de ţiţei Conpet. Foto Andreea Alexandru

Autor: Roxana Pricop, Carol Dan

28.11.2013, 19:57 655

Dan Weiler, cel care a condus divizia de investment banking şi corporate finance a BCR timp de trei ani până în 2012, a fost numit preşedinte provizoriu al consiliului de administraţie al companiei de stat Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) în adunarea generală a acţionarilor care a avut loc ieri.

Conpet operează reţeaua naţională de transport ţiţei şi este controlat de stat prin Ministerul Economiei în proporţie de 58,7% din capital. Fondul Proprietatea deţine 29,7% din capital, iar restul de capital este deţinut de investitorii de pe bursă.

Din CA-ul companiei mai fac parte directorul general al Conpet Liviu Ilaşi, Darius Meşca, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Cristiana Chiriac, angajată în Ministerul Economiei, Radu Bugică, membru în CA al Transelectrica, Roxana Gheorghe, membră în CA-urile unor companii precum Neptum Câmpina şi Soceram Bucureşti, şi Dragoş Dinu, director general al Domo Retail.

Administratorii au fost aleşi prin metoda votului cumulativ pentru patru ani.

După primele nouă luni Conpet a obţinut un profit net de 39,8 mil. lei (aproape 9 mil. euro), cu 28,4% mai ridicat faţă de acelaşi interval din 2012. Profitul din primele nouă luni a fost cel mai mare raportat de către companie după cel din anul 2008, când câştigul societăţii a fost majorat cu aproape 80 mil. lei în urma unui litigiu pentru recuperarea unor venituri istorice de transport, din perioada 1995 – 1996.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO