ZF 24

Dascălu investeşte 500.000 de euro în reamenajarea zonei de agrement din vecinătatea Iulius Mall Cluj. GALERIE FOTO

Iulius Parc Gheorghieni

Iulius Parc Gheorghieni

Autor: Laurentiu Cotu

11.06.2013, 13:01 2399

Compania Iulius Group, cel mai mare dezvoltator de centre comerciale de tip mall din România, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, demarează în această săptămână o investiţie de peste 500.000 de euro în reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, situat în apropierea Iulius Mall Cluj.

Investiţia presupune amenajarea unui parc cu o suprafaţă totală de peste 30.000 mp, iar regenerarea peisagistică va fi realizată de compania italiană Lemscape, care a conceput şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie de 265 mil. euro a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

Reamenajarea zonei din vecinătatea Iulius Mall Cluj presupune realizarea unor alei de promenadă pavate, pistă pentru alergare, pistă pentru ciclism cu două sensuri, dar şi numeroase spaţii de relaxare.

In urma acestei investiţii, Iulius Parc Gheorgheni va fi dotat cu peste 70 de bănci, mobilier urban şi sisteme de iluminat. Totodată, pe lac vor exista şi ambarcaţiuni, în condiţiile în care investiţia include şi construirea de pontoane şi a unui debarcader.

Mai mult, Iulius Parc Gheorgheni va cuprinde peste 50 de specii de plante aduse din Italia, respectiv 18.000 de copaci şi arbuşti de diferite dimensiuni, dar şi flori. De asemenea, proiectul prevede amenajarea a peste 10.000 mp de gazon.

Conform unor informaţii anterioare, proprietarul Iulius Group, are în plan dezvoltarea la Cluj-Napoca a unui proiect în valoare de 12 mil. euro, ce presupune în principal realizarea unei clădiri de birouri în apropierea centrului comercial Iulius Mall Cluj. Noua clădire de birouri a Iulius Mall de la Cluj va avea o suprafaţă de 10.000 mp, însă compania nu a comunicat în prezent date referitoare la demararea aceastei investiţii.

Iulius Group a investit peste 600 de milioane de euro în cele cinci proiecte pe care le deţine la Iaşi, Suceava, Timişoara şi Cluj-Napoca. Anul trecut compania a finalizat Palas Iaşi, un complex multifuncţional, cu spaţii de retail, de birouri, hoteluri şi rezidenţiale. Investiţia în proiect s-a ridicat la 265 de milioane de euro, din care 213,5 milioane de euro finanţare bancarã.

Suprafaţa totală construită a Palas Iaşi este de 270.000 metri pătraţi, din care Palas Mall ocupă 54.200 metri pătraţi, iar Palas Shopping Street 6.300 metri pătraţi. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, iar lucrările de construcţie au început în urmă cu aproximativ cinci ani. Mall-urile Iulius, exclusiv Palas Iaşi, totalizează peste 400.000 metri pătraţi.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO