ZF 24

De ce fondurile care copiază indicii bursieri au fost mai performante la şase luni decât fondurile de acţiuni?

De ce fondurile care copiază indicii bursieri au fost...

Autor: Roxana Pricop

25.06.2013, 19:05 236
Volatilitatea ridicată de pe piaţa de acţiuni, cu mişcări pozitive urmate de neaşteptate scăderi ale titlurilor, alături de pariurile mai puţin inspirate ale managerilor au făcut ca fondurile de acţiuni administrate activ să aibă performanţe sub cele obţinute de fondurile pe indici în 2013.
 
În acest an, performerii fondurilor mutuale sunt fondurile pe indici cu randamente de până la 10%, maxim atins de fondul Certinvest BET Index. Acest fond are un portofoliu care copiază structura indicelui BET al celor mai lichide zece acţiuni de pe bursa de la Bucureşti.
 
Managerul acestui fond, societatea de administrare Certinvest, este pasiv şi nu face decât să se asigure că structura fondului respectă structura indicelui BET. Dacă indicele BET creşte, şi fondul creşte, aceeaşi corelaţie fiind valabilă şi pentru scăderi. Cu toate acestea, în acest an indicele BET a crescut cu 3%, însă fondul are un randament de peste trei ori mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO