ZF 24

Directorul de HR al Wipro: Tinerii nu mai ştiu să înveţe

Roxana Tesiu, directorul de resurse umane al furnizorului de servicii de tip BPO Wipro. Foto Răzvan Lupică

Roxana Tesiu, directorul de resurse umane al furnizorului de servicii de tip BPO Wipro. Foto Răzvan Lupică

Autor: Adelina Mihai

18.11.2013, 21:03 4517

Tinerii dobândesc competenţele necesare la locul de muncă după ce sunt incluşi în programe de formare profesională, însă pentru a se dezvolta trebuie să ştie cum să înveţe, iar în prezent nu mai au acest exerciţiu, este de părere Roxana Tesiu, directorul de resurse umane al furnizorului de servicii de tip BPO Wipro.

„Avem o problemă cu forţa de muncă tânără, pentru că observăm o scădere nu în privinţa competenţelor, ci în ceea ce priveşte faptul că nu mai au acel ceva care le asigura potenţialul de dezvoltare, lucru care provenea de regulă dintr-o şcoală bine făcută. În mod cert cauza pentru această situaţie este performanţa scăzută a sistemului de educaţie“, a spus Roxana Tesiu, care coordonează politicile de resurse umane pentru cei aproximativ 800 de angajaţi ai Wipro în centrele din Timişoara şi din Bucureşti.

Wipro Technologies este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing din lume.

Pe plan local compania a avut afaceri de 23 de milioane de euro anul trecut (în creştere cu aproape 5% faţă de anul anterior), potrivit datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO