ZF 24

Directorul juridic al AVAS, retinut de DNA (Update)

28.02.2007, 12:59 24

Directorul juridic al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Alexandru Mandrut, a fost retinut, astazi, de procurorii anticoruptie in legatura cu o mita de 40.000 de dolari, pentru a nu impune penalitati unei firme din Buzau.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca, in perioada 2006 - februarie 2007, invinuitul Alexandru Mindrut Alexandru (avand initial calitatea de consilier in cadrul AVAS - Directia Activitatea de Postprivatizare, iar pe parcursul desfasurarii activitatii infractionale devenind director general al Directiei juridice in cadrul aceleiasi institutii) ar fi pretins suma de aproximativ 40.000 euro de la Valeriu Guma, Ludmila Buzu si Sergiu Bulatel - reprezentanti ai SC Gerom SA Buzau - pentru a nu-si indeplini indatoririle de serviciu legate de impunerea unor penalitati societatii buzoiene care nu ar fi respectat clauzele contractuale angajate ca urmare a privatizarii.

De asemenea, in schimbul banilor, fostul consilier AVAS Mandrut ar fi acordat o serie de avize necesare mituitorilor pentru modificarea actelor constitutive ale societatii pe care o reprezentau, informeaza intr-un comunicat DNA.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca va suspenda contractul individual de munca al lui Alexandru Mandrut si va pune la dispozitia procurorilor toate datelor solicitate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO