ZF News

Doi fraţi din Galaţi au ajuns la afaceri de 15 milioane de euro din condimente: Am început cu doi oameni care făceau de toate

Alex & Comp are în portofoliu produse precum condimente, vopsea de ouă, baze pentru mâncăruri, dar şi dulciuri sub brandurile Alex şi Mama mia. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 68 de milioane de lei (15,3 milioane de euro).

Alex & Comp are în portofoliu produse precum condimente, vopsea de ouă, baze pentru mâncăruri, dar şi dulciuri sub brandurile Alex şi Mama mia. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 68 de milioane de lei (15,3 milioane de euro).

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.05.2014, 00:00 5553
Dan şi Cătălin Alexandrescu, doi fraţi de 42 de ani, respectiv 45 de ani din judeţul Galaţi, au pus în 1994 bazele societăţii
 
Alex & Comp cu activitate în producţia şi comercializarea condimentelor şi au dus-o pe primul loc în topul celor mai mari angajatori din această industrie, conform celor mai recente date de la Registrul Comerţului.
 
„Am pornit de la zero, doi oameni care în egală mă­sură erau procesatori, ambalatori, agenţi de vânzări, şoferi şi casieri, şi o idee: aceea de a reuşi prin muncă şi prin forţele proprii“, povesteşte Cătălin Alexandrescu, directorul general al companiei cu afaceri de 15 milioane de euro anul trecut.
 
Dan Alexandrescu conduce compania din funcţia de director executiv, în timp ce al treilea frate - Valentin Alexandrescu - este directorul de marketing al companiei.
 
Alex & Comp are în portofoliu produse precum condimente, vopsea de ouă, baze pentru mâncăruri, dar şi dulciuri sub brandurile Alex şi Mama mia.
 
În prezent, com­pania care are o unitate de producţie în localitatea Vână­tori, judeţul Galaţi, aproximativ 300 de angajaţi, un parc auto de 160 de maşini şi depozite aşezate pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii Alex & Comp.
 
Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 68 de milioane de lei (15,3 milioane de euro) şi este deţinută în mod egal de Dan şi Cătălin Alexandrescu.
 
O firmă construită „pliculeţ cu pliculeţ“
 
Cătălin Alexandrescu consideră că în clădirea afacerii pe care o deţine „cheia succesului“ a reprezentat-o relaţia bună dintre membrii familiei, dintre angajaţi, dar şi perseverenţa şi ambiţia acţionarilor.
 
În fiecare an, compania investeşte câteva sute de mii de euro în dezvoltare. Anul trecut, Alex & Comp a avut un buget de investiţii de 1,7 milioane de lei (circa 380.000 euro), în timp ce pentru anul acesta compania are în plan investiţii de 2,4 mil. lei (540.000 euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO